Podsumowanie Bakepol 2017

Bakepol – smak dobrego pieczywa i doskonałych wyrobów cukierniczych!

W dniach od 9 do 12 września odbyła się szósta już edycja Targów Przemysłu Piekarskiego
i Cukierniczego Bakepol, które po raz trzeci zostały zorganizowane w Lublinie. Niniejsze wydarzenie biznesowe zawsze miało charakter stricte profesjonalny, a organizatorzy skupili się i tym razem
na dostarczeniu wystawcom konkretnych jakościowo klientów, którzy zorientowani byli na zakup sprzętu do swoich zakładów.

Targi zorientowane na kontraktacje i wiedzę

Bakepol to przede wszystkim wystawa maszyn i urządzeń do produkcji oraz ekspozycji towaru
w piekarniach, cukierniach, lodziarniach. Te niezmiernie technologicznie targi dopełnia oferta dodatków i komponentów, służących do wytwarzania żywności w zakładach produkcyjnych.

Na stoiska wystawców dotarli konkretni klienci zainteresowani rozwojem piekarni, czy cukierni pod kątem inwestycji w nowy sprzęt i technologie. Na pawilonach odbywały się biznesowe spotkanie, podczas których klienci zapoznawali się nie tylko z rozwiązaniami technologicznymi, ale na miejscu mieli okazję ustalać kwestie związane z przyszłym serwisowaniem asortymentu. Oglądając piece
i maszyny dozujące podczas pracy, tylko na targach Bakepol w tym roku, zainteresowani piekarze
i cukiernicy mieli okazję zapoznać się z procesami produkcyjnymi w wersji „na żywo”.

Z kolei Ci piekarze i cukiernicy, którzy zapragnęli zainwestować w wiedzę, odwiedzili Forum Piekarskie – Zdrowe Pieczywo oraz Strefę Cukiernika. Tam, między innymi, Mistrz Wiesław Kucia rzetelnie, jak zawsze i dokładnie prezentował nie tylko rzemiosło, ale jak zwykle w Jego wykonaniu kunszt pracy piekarza. Z kolei w Strefie Cukierniczej zespół Master Martini wyczyniał cuda z czekoladą, porywając publiczność do interakcji, a Marta Truskolawska-Plichcińska i Iga Sarzyńska, z najpiękniejszym
w branży cukierniczo-kobiecym wdziękiem i artystycznym rozmachem oraz chirurgiczną precyzją tworzyły dekoracje, nad którymi gęsto pochylały się głowy zainteresowanej widowni.

W Strefie Sklepy współorganizowanej z firmą Hert, właściciele sklepów piekarniczych i cukierniczych zapoznali się z tajnikami dobrej i skutecznej ekspozycji artykułów w swoich punktach sprzedaży. Następnie, udając się na wystawę mogli rozmawiać z wystawcami, którzy w swej ofercie mieli konkretne rozwiązania, lady ekspozycyjne, lodówki oraz specjalne oświetlenie.

Skuteczność biznesowa targów Bakepol polega na kompleksowości oferty i synergii wiedzy oraz rozwiązań, wzmagających efektywność działań produkcyjnych i sprzedażowych.

Ukraińscy piekarze i nie tylko

Bliskość terytorialna Lublina sprzyja prowadzeniu interesów z Ukrainą i Rosją. Wielomiesięczna praca organizatora nad pozyskaniem profesjonalnych zwiedzających zza wschodniej granicy przyniosła efekty... Czytaj dalej >>>

 

Zobacz film:

Wstecz

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact