II Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką

Zakręć drożdżówkę

Do II Otwartych Mistrzostw Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką pozostały niespełna trzy miesiące. Impreza, organizowana przez wydawcę miesięcznika Bake & Sweet i Międzynarodowe Targi Poznańskie, będzie jednym z wydarzeń towarzyszących wrześniowym targom Bakepol w Lublinie.

mistrzostwa.jpg

II Otwarte Mistrzostwa Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką, które rozegrane zostaną na targach Bakepol 2017 w Lublinie, w przeciwieństwie do innych branżowych konkursów, będą próbą bardzo poważnego potraktowania czegoś, co tylko pozornie wydaje się jedynie zabawą. Zadanie dla uczestników, którzy zechcą wziąć udział w mistrzostwach, będzie bowiem polegało na uformowaniu w jak najkrótszym czasie 10 drożdżówek, ale wyłącznie jedną ręką.

Podobnie jak w ubiegłym roku, również podczas tegorocznej edycji mistrzostw, planujemy wręczyć Nagrody Dnia tym zawodnikom, którzy osiągną najlepsze rezultaty. Jedną z nich ufundowała firma Mankiewicz, a jest nią mikser planetarny SP-800A. Wykonany został z wysokiej jakości komponentów i bez problemu zdaje egzamin pracując w trudnych warunkach – zapewnia polski dystrybutor. Podkreśla, że tajwańska maszyna firmy SPAR Food Machinery z nierdzewną dzieżą o pojemności 8 l swoją niezawodność zawdzięcza w dużej mierze prostej konstrukcji i zastosowaniu minimalnej ilości elektroniki. Kluczowe dla wytrzymałości elementy przekładni głównej i planetarnej wykonane zostały z grubych wałków i kół zębatych, aby mogły przenosić duże obciążenia bez nadmiernego ich przeciążania.

Uczestnik, który zdobędzie najlepszy, czyli najkrótszy czas ze wszystkich zawodników startujących przez cały okres trwania mistrzostw, oprócz nagrody rzeczowej o wartości kilku tysięcy złotych otrzyma także pamiątkowy puchar i oficjalny tytuł Mistrza Polski w Formowaniu Drożdżówki Jedną Ręką.

Nagrody za zajęcie drugiego miejsca ufundowała firma KOMPLET Polska. Ci z zawodników, którzy pierwszego lub drugiego dnia mistrzostw będą mieli nieco słabszy czas niż zwycięzca, otrzymają atrakcyjne zestawy cukiernicze: mieszankę ciasta biszkoptowo-tłuszczowego KOMPLET Gourmet Migdałowe oraz termostabilną pastę orzechowo-mleczną KOMPLET Kiddy Gusto soft.

Pozostali zawodnicy ze ścisłej czołówki otrzymają z kolei zestawy praktycznych akcesoriów piekarsko-cukierniczych ufundowanych przez firmę ULDO.

Każdy, kto podejmie wyzwanie i weźmie udział w naszej zabawie może liczyć na darmową, roczną prenumeratę magazynu Bake & Sweet.

Do zobaczenia w Lublinie!

9-12.09.2017 sobota-wtorek

Pawilon C, stoisko 55

[ Wstecz ]