Z tych mąk będzie chleb!

Najwyższej jakości mąki konwencjonalne, ekologiczne, pradawne odmiany pszenicy – to wszystko będzie dostępne dla piekarzy, którzy zmierzą się w 2-dniowym konkursie Master Baker 2019. Wydarzenie zyskało bowiem wsparcie polskich producentów mąki: Polskie Młyny i Młyna Niedźwiady, zrzeszonych w Stowarzyszeniu Polska Ekologia.

Formuła konkursu pokazuje, że prawdziwa pasja do tworzenia rzetelnego chleba łączy ludzi – mogą w nim uczestniczyć zarówno profesjonaliści, jak i miłośnicy domowego wypieku chleba. W tej rywalizacji liczą się: kreatywność piekarza oraz umiejętność stosowania tradycyjnej technologii produkcji pieczywa, w której najważniejszy jest podstawowy surowiec – mąka. O najwyższą jakość różnych rodzajów mąk dla zawodników zadbają sponsorzy konkursu – Polskie Młyny SA oraz Młyn Niedźwiady.

Wykorzystaj tę szansę! Zgłoszenia wraz z autorską recepturą można wysyłać do 15 sierpnia 2019 r.
Więcej informacji + regulamin konkursu TUTAJ

Wielki Finał MASTER BAKER --> 12-13 września 2019 r. podczas targów BAKEPOL w Krakowie.

Wstecz